Het laatste nieuws uit de maakindustrie online lezen  |  afmelden
nieuwsbrief
 24 september 2020
 
Vanwege coronacrisis meer vraag naar ‘robotica vaardigheden’
 
Tegen 2022 zal naar verwachting een operationele voorraad van bijna vier miljoen industriële robots in fabrieken wereldwijd werken. Deze robots zullen een vitale rol spelen in het automatiseren van de productie om de post-corona economie te versnellen. Tegelijkertijd stimuleren de robots de vraag naar geschoolde arbeidskrachten. Educatieve systemen moeten zich effectief aanpassen aan deze vraag.
lees het artikel
Mkb-financieringsplatform financiert 1000 bedrijven
 
Het mkb-financieringsplatform October, dat sinds 2018 ook voor het Nederlandse mkb beschikbaar is, heeft nu 1000 ondernemers van financiering voorzien. Met een gemiddelde projectsom van 450.000 euro gaat het om ruim 450 miljoen euro dat in vijf jaar beschikbaar is gesteld aan het Europese mkb.
lees het artikel
Samenwerkingsovereenkomst voor innovatie in de logistiek
 
Logistics Community Brabant (LCB) heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met regiopartners REWIN, Midpoint Brabnt, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant. 
lees het artikel
Risicobeoordeling Machinerichtlijn op afstand
 
Ongeveer 230 werknemers raken jaarlijks ernstig gewond tijdens het werken met bewegende machines en installaties, vaak met blijvend letsel of erger als gevolg. Om werknemers die werken met machines niet bloot te stellen aan risico’s is het noodzakelijk om een goede risicobeoordeling op basis van de Machinerichtlijn uit te voeren.
lees het artikel
Etteplan versterkt expertise productieoplossingen met overname Tegema
 
Etteplan versterkt haar expertise en activiteiten in productieoplossingen door het Nederlandse Tegema over te nemen. De overname is een nieuwe stap in de internationale groei van Etteplan en is ook het begin van engineering services in Nederland. 
lees het artikel
Inschrijving KVK Impact Award
 
Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die een baanbrekende innovatie gerelateerd aan de coronacrisis op de markt hebben gebracht, kunnen zich nu inschrijven voor de KVK Impact Award 2020. De Kamer van Koophandel zoekt namelijk ondernemers die het echt anders zijn gaan doen. 
lees het artikel
Gratis ‘Financieel Fit-pakket’ voor werknemers metalektro
 
Werknemers in de metalektro kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gratis ‘Financieel Fit-pakket’, dankzij een bijzondere afspraak in de cao. ‘We willen mensen helpen om hun huishoudboekje op orde te brengen en te houden’, zegt Marjolein van Lonkhuijzen, projectleider van CNV Geldzorg.
lees het artikel
Economische krimp van 8,5 procent in tweede kwartaal
 
Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. De tweede berekening van het bbp wordt ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal gepubliceerd.
lees het artikel
 
Agenda
 
SEP
15
Midden in de Maak
15 september - 9 oktober 2020
OKT
07
Techni-Mat
7 - 8 oktober 2020
OKT
08
ABISS
8 oktober 2020
Alle agendapunten
 
Actuele marktprijzen
 
Bekijk de laatste staal-, metaal-, schroot- en kunststofprijzen.
Alle marktprijzen
 
Tip voor de redactie?
 
Vraag en Aanbod is altijd op zoek naar mooie bedrijven om over te schrijven
Zijn er in uw bedrijf interessante ontwikkelingen gaande, of kent u een bedrijf waar u graag meer over wilt weten? Tip ons, dan gaan wij er achteraan.
Meer
Vraag&Aanbod nú online te lezen
Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel medewerkers van bedrijven in de maakindustrie genoodzaakt om thuis te werken.

Daarom hebben wij van Vraag&Aanbod besloten om tijdelijk het vakblad gratis online te plaatsen. Zodat u - zonder besmettingsrisico - toch het laatste nieuws uit de maakindustrie kunt lezen.
LEES DE KRANT HIER
 
Volg ons
 
Facebook   Instagram   Twitter
...